O REINTERPRETARE MODERNĂ A MOȘTENIRII ORIGINALE Jeep®

CU EL SE RESCRIE ISTORIA

Noul Cherokee este, înainte de toate, un model revoluționar  – forțând limitele și explorând teritorii necunoscute. Aspectul său exterior a fost sculptat pentru maximă eficiență aerodinamică.

CALITATE ȘI STIL DINAMIC

Jeep® Cherokee are la bază măiestria legendară a mărcii și un design exterior aerodinamic. Noile blocuri optice spate cu tehnologie LED, un spoiler spate supradimensionat care optimizează profilul aerodinamic și spatele fluid consolidează imaginea dinamică. Evacuările duble lucioase adaugă o doză de stil. Cherokee are versatilitatea și flexibilitatea care îți vor energiza stilul de viață. Fie că e vorba de transportul copiilor sau al bărcilor gonflabile, Cherokee este soluția fără compromisuri. Bancheta spate pliabilă și rabatabilă fracționar se deplasează înainte și înapoi pentru și mai mult confort.

JANTE ȘI ANVELOPE

Cherokee a fost construit pentru a redesena granițe și a explora regiuni necunoscute. Combinațiile unice de jante și anvelope disponibile pe Cherokee sunt create pentru a te evidenția în monoton prin originalitate pură.

LUMINI DE ZI CU TEHNOLOGIE…

Noul Cherokee face valuri cu tehnologiile avansate de iluminare. Luminile de zi cu LED se întind spre spate, pentru un aspect dinamic și fluid. Farurile cu halogen luminează în noapte cu ajutor din partea farurilor de ceață, atunci când situația o cere.

EFICIENTA ALL-WEATHER

MOTOR DIESEL MULTI-JET II TURBO

Noul motor turbodiesel de 2 litri ce echipează noul Jeep Cherokee dispune de a doua generație a tehnologiei MultiJet, patru supape per cilindru, două axe cu came (DOHC) și distribuție pe curea. Dotat cu un sistem de injecție common-rail de 1.600 de bari, injectoare cu solenoid și turbină cu geometrie variabilă (VGT), noul motor turbodiesel de 2 litri produce 140 cp la 3.750 rpm și 350 Nm la 1.500 rpm.

MOTOR DIESEL MULTIJET II TURBO DE 2.2 LITRI

Noul motor de 2,2 litri livrează atât performanțe de top cât și un consum de combustibil extrem de redus. Acesta dezvoltă 200 cp la 3.500 rpm și 440 Nm la 2.500 rpm, cifre care îl transformă în unul dintre cele mai performante motoare diesel cu patru cilindri de pe piață. Versiunea de 200 cp este disponibilă cu sistemele Jeep® Active Drive I și Jeep® Active Drive II. O versiune limitată la 185 cp, dotată cu tracțiune integrală Jeep® Active Drive I, este de asemenea disponibilă. Ambele versiuni (200 și 185 cp) vin cu o transmisie automată cu 9 rapoarte și sisteme Start/Stop. Pentru motorul turbodiesel de 2,2 litri, consumul de combustibil și emisiile se cotează la 5,7 l/100 km respectiv 150 g CO2/km.

MOTOR PENTASTAR V6 DE 3,2…

Noul motor Pentastar V6 de 3,2 litri este primul derivat din renumitul Pentastar V6 de 3,6 litri și dispune de aceleași inovații ca și precedentul propulsor, lăudat de specialiștii din industrie pentru eficiență, putere și rafinament. Nivelul scăzut de zgomote, vibrații și rafinamentul sporit contribuie la o experiență plăcută de condus. Raportul de 85 cp/litru nu limitează cu nimic eficiența motorului, cu 30% mai pronunțată ca în cazul propulsorului V6 de 3,6 litri.

JEEP® ACTIVE DRIVE I 4X4

Jeep Active Drive I utilizează o singură cutie de transfer (PTU) complet automată care livrează randament  4×4 maxim în off-road la orice viteză. Sistemul nu necesită intervenția utilizatorului și este ideal pentru cei care vor un SUV dotat cu un sistem de tracțiune integrală ușor de folosit, capabil în orice condiții de vreme. Jeep Active Drive I oferă un livrare echilibrată a cuplului motor cu ajutorul sistemului de control al tracțiunii. Performanțele 4×4 rezultă din utilizarea unui ambreiaj umed variabil amplasat în modulul de pe puntea spate.

Ambreiajul reglează doza de cuplu motor în funcție de condițiile de drum, inclusiv în cazul deplasării pe suprafețe alunecoase, efectuarea de demaraje agresive sau adoptare unui stil de condus dinamic. O serie de algoritmi sofisticați îmbunătățesc dinamica de condus prin interacțiunea cu sistemul ESC atunci când autovehiculul se află aproape de limitele aderenței. Funcție de deconectare a punții spate activează sistemul 4×4 doar atunci când este necesar, soluție ce duce la o mai bună economie de combustibil.

JEEP® ACTIVE DRIVE LOCK 4X4

Jeep® Cherokee Trailhawk® dotat în standard cu sistemul 4X4 Trail Rated® Active Drive Lock oferă abilități off-road excepționale. Jeep Active Drive Lock include o cutie de transfer cu două viteze și funcție de gestionare a cuplului, un diferențial blocabil spate pentru extra tracțiune la viteze reduse sau la deplasarea prin trasee extreme de off-road. În modul 4-Low, sistemul blochează arborii de transmisie față/spate pentru mai multă putere la viteze mici și o abilitate sporită de remorcare. Raportul de transmisie 2.92:1 în modul Low crește capacitatea de urcare și oferă un comportament exemplar în condiții extreme de off-road. Diferențialul blocabil spate poate fi activat în orice mod, dar acesta se va bloca automat în anumite moduri de rulare – precum Rock – pentru a duce la maxim nivelul de tracțiune suportat de suprafața de contact a anvelopei. Jeep Active Drive Lock este oferit în standard pe toate modelele Trailhawk.

TRAILHAWK® – TRAIL RATED®

Cherokee Trailhawk are un caracter solid, puternic. Scuturile de protecție, suspensia ridicată, anvelopele all-season, jantele din aluminiu și cârligele de remorcare față/spate, toate servesc un scop clar. Toate aceste dotări susțin spiritul Trail Rated® – mereu pregătit pentru orice fel de vreme și teren.

PUNTE SPATE BLOCABILĂ

Cu o apăsare de buton, modelul Trailhawk® blochează electronic ambele roți spate pentru o tracțiune impresionantă la viteze reduse. Diferențialul blocabil spate poate fi activat în orice mod, dar acesta se va bloca automat în anumite moduri de rulare – precum Rock – pentru a duce la maxim nivelul de tracțiune suportat de suprafața de contact a anvelopei.

SCUTURI DE PROTECȚIE

Trailhawk dispune de scuturi de protecție care protejează componentele vitale de sub vehicul în condiții de off-road.

SELEC-SPEED® CONTROL

Selec-Speed® Control oferă asistență utilizatorilor la urcarea sau coborârea suprafețelor cu înclinație mare. Acesta include funcțiile Hill Descent Control și Hill Start Assist. Selec-Speed Control® este disponibil doar pe versiunea Cherokee Trailhawk.

DECUPLAREA PUNȚII SPATE

Noul Jeep® Cherokee este primul SUV de mărime medie care oferă o punte spate decuplabilă, soluție ce duce la o un consum redus atunci când abilitatea 4×4 nu este necesară. Funcția nu are nevoie de intervenția utilizatorului – aceasta alternează automat tracțiunea 4×4 cu cea 4×2 și gestionează cuplul motor în consecință.

REZISTENT LA FRIG

Scaunele încălzite sunt un deliciu în mijocul unei zile reci. Pachetul Cold Weather aduce în plus pentru Jeep® Cherokee scaune față încălzite, un volan încălzit și ștergătoare de parbriz cu funcție de dezgheț, pornire de la distanță și covorașe all-season. Pentru modelele Trailhawk îți mai oferim și un kit de accesorii off-road.

VERSATILITATE FOLD-FLAT

Cherokee are versatilitatea și flexibilitatea care îți vor energiza stilul de viață. Fie că e vorba despre transportul copiilor sau al bărcilor gonflabile, Cherokee este soluția fără compromisuri. Bancheta spate pliabilă și rabatabilă fracționar 60/40 se deplasează înainte și înapoi pentru și mai mult confort.

Sistemul Jeep® Cargo Management folosește la maxim spațiul oferit de portbagaj, oferind versatilitate pentru un stil de viață activ. Accesoriile opționale Mopar® includ un kit de urgență/prim-ajutor, un răcitor și o cutie de depozitare, plus un kit off-road cu elemente de stocare care asigură integritatea obiectelor transportate.

TRĂIEȘTE VIAȚA DUPĂ PROPRIILE REGULI

Sistemul inovator Jeep® Vehicle Cargo Management propune cârlige speciale și un suport pentru plasa de cumpărături precum și alte soluții ingenioase de stocare, inclusiv o trusă de prim-ajutor. Accesorii suplimentare sunt disponibile prin brandul Mopar®.

DEPOZITARE ÎN SCAUNE

Scaunul pliabil pentru pasagerul din dreapta (disponibil opțional) oferă versatilitate, funcționalitate și un spațiu generos de stocare pentru obiectele de valoare atunci când te afli în mișcare.

DEPOZITARE ÎN BORD

Un spațiu de stocare discret, acoperit, este localizat deasupra panoului de bord și oferă soluții de depozitare pentru obiecte precum telefoane mobile sau portofele.

UCONNECT® 8.4

Uconnect oferă o gamă largă de funcții ușor de folosit care ajută utilizatorii să rămână conectați, informați și concentrați în timpul condusului. Interfața intuitivă le permite acestora să folosească facil numeroasele funcții și să-și conecteze propriile dispozitive la sistemul de infotainment al autovehiculului.

• Disponibil pe toate modelele
• Ecran tactil de 8,4 inch
• Funcție de navigație cu introducere vocală a destinației
• Radio digital DAB și conectivitate Aux/USB/SD cu integrare iPod®
• Conectivitate Bluetooth®, hands-free, streaming audio, comenzi vocale și cititor de mesaje scrise
• Sistem de climatizare controlat prin intermediul ecranului tactil

UCONNECT® 8.4 CU FUNCȚIE RADIO

Această tehnologie avansată vă permite să rămâneți conectat la ce contează mai mult, fără să vă pierdeți atenția la drum.

• Standard pe versiunea Longitude
• Ecran tactil de 5 inch
• Funcție radio și conectivitate Aux/USB/SD cu integrare iPod®
• Consola centrală include butoane simple și comenzi pentru sistemul audio, încălzire, ventilație și aer condiționat
• Conectivitate Bluetooth®, hands-free, streaming audio, comenzi vocale și cititor de mesaje scrise

UCONNECT® 5 SYSTEM WITH RADIO

This advanced technology allows you to stay connected to what matters most – without losing focus on the road.
• Standard on Longitude
• Hi-res 5”-inch touchscreen
• Radio with Aux/USB/SD Media Hub and iPod® mobile device integration
• Integrated center stack includes familiar knobs and controls for audio, heating, ventilation and air conditioning
• Bluetooth® Connectivity with Hands-Free Phone, Streaming Audio, Voice Command and Text Message Reader

INSTRUMENTAR DE BORD PREMIUM

Noul instrumentar de bord high-definition de 7 inch poate fi personalizat după gustul tău și oferă imagini de claritatea cristalului. Poți naviga ușor grație graficii user-friendly cu o simplă apăsare a unui buton amplasat pe volan, pentru ca privirea să îți rămână la drum.

EXPERIENȚĂ UNICĂ ÎN AER LIBER

Cherokee oferă două metode prin care te va proteja de soare în timp ce te bucuri de libertate. Plafonul panoramic CommandView® include un parasolar și o ramă fixă în partea din spate. Plafonul panoramic electric Sky Slider® – o dotare unică în segment – te conectează cu lumea din jur printr-o singură atingere de buton.

PESTE 70 DE FUNCȚII DISPONIBILE

Jeep® Cherokee oferă standard peste 70 de funcții de siguranță inclusiv airbag-uri laterale de tip cortină și laterale pentru torace, Lanesense Departure Warning, cruise control adaptiv cu funcție Stop & Go, asistență la parcare, monitorizarea unghiului mort și funcție Rear Cross-Path Detection.

ASISTENȚĂ LA PARCAREA PERPENDICULARĂ

Parcarea ne poate pune probleme uneori. Pentru a vă ușura viața, Cherokee dispune de un sistem avansat care recunoaște spațiile libere și vă notifică acest lucru. Senzorii ultrasonici se activează cu o simplă apăsare de buton. Acest sistem lucrează în tandem cu funcțiile ParkSense® Front și Rear Park Assist pentru un plus de siguranță și confort.

SISTEM DE EVITARE A ACCIDENTELOR

Noul Cherokee oferă o multitudine de funcții de siguranță și confort precum și sugestii care vă menține la control și vă îmbunătățesc capacitatea de decizie. Câteva din numeroasele funcții care vă stau la dispoziție – Blind Spot Monitoring+, cameră pentru marșarier ParkView® cu marcaje dinamice și ESC.

ACCIDENT AVOIDANCE SYSTEM

The All-New Cherokee offers a cocoon of Safety and Security features as well as coaching aids to help you be in control and make better decisions. Just a few of the many available systems include: Blind Spot Monitoring+, a ParkView® Rear Back Up Camera with dynamic grid lines and Electronic Stability Control.

KEYLESS ENTER’N’GO

Keyless Enter’n’Go permite deblocarea ușilor prin simpla atingere a mânerelor față atunci când aveți asupra voastră cheia vehiculului. Odată instalat în habitaclu, tot ce trebuie să faceți pentru a porni motorul este să mențineți apăsată pedala de frână și să apăsați scurt butonul Start/Stop.

CAMERĂ PENTRU MARȘARIER PARKVIEW®

Camera pentru marșarier ParkView® vă ajută să manevrați autovehiculul cu încredere. Sistemul afișează imagini video din spatele vehiculului și marcaje dinamice atunci când transmisia este cuplată în marșarier. În timpul parcării sau a manevrelor similare, sistemul vă avertizează direct pe ecran cu privire la eventualele obiecte ascunse.