SIMBOL AL STILULUI

Design-ul modelului Tonale este incontestabil. Combină caracteristicile designului Italian cu caracteristicile stilistice unice Alfa Romeo, reinterpretate în numele modernității și al funcționalității.
Luminile sale din spate formează o curbă sinusoidală care înfășoară fără cusur întregul spate al mașinii cu o iluminare emblematică cu adevărat unică și distinctivă. Scutul său plutitor iese în evidență, iar farurile adaptive Matrix 3+3 cu LED-uri mențin tradiția incontestabilă a celui mai pur ADN Alfa Romeo.
În ceea ce privește detaliile elegante ale steagului italian de pe oglinzile laterale, acesta întăresc rădăcinile italiene ale lui Tonale, făcându-le clare pentru ca lumea să le vadă.

TEHNOLOGIE INOVATIVĂ

Datorită unei arhitecturi software de ultimă generație, Tonale oferă un set complet de inovații tehnologice: este prima mașină din istorie care adoptă o certificare NFT blockchain, dispune de serviciile de voce Amazon Alexa și a dezvoltat un ecosistem de servicii digitale integrate, toate pentru a asigura o experiență unică atât la bord, cât și în exterior.

CONDUS DINAMIC

Precis și direct, Tonale conduce segmentul C-SUV cu cel mai direct raport de multiplicare, de 13.6, combinat cu un sistem avansat de suspensie a roților din față, redefinind modul în care un SUV ar trebui să se simtă pe drum. O altă marcă înregistrată Alfa Romeo prezentată pe Tonale sunt padelele de schimbare a vitezei, compacte, complet din aluminiu, montate direct pe coloana de direcție.
În plus, versiunile cu tracțiune față ale lui Tonale vin cu diferențialul electronic cu autoblocare Alfa Romeo, creat pentru a garanta tracțiunea perfectă și o experiență de condus fără efort și stabilă, sporind agilitatea și caracterul său sportiv, cu un impact pozitiv suplimentar în ceea ce privește siguranța.

EXPERIENȚA HIBRIDĂ

Alfa Romeo Tonale oferă o “experiență hibridă” unică în clasa sa, combinând performanțele de top cu eficiența ridicată, versatilitate, eleganță și confort. În acest scop, ADN-ul său sportiv Alfa Romeo a fost îmbunătățit de multe caracteristici hibride, cum ar fi:
• “Pornire silențioasă”, care pornește vehiculul folosind exclusiv motorul electric.
• “Acționare electrică”, pentru a conduce cu motorul electric în situații precum blocaje de trafic sau manevre de parcare.
• “Recuperarea energiei”, care ajută vehiculul să recupereze energia de la decelerare și frânare.
• “e-Boosting” care folosește motorul electric pentru a susține motorul pe benzină, optimizând funcționarea acestuia și mărind cuplul la roată.

Vehiculul nu este încă disponibil. Deschiderea vânzărilor în regiunea EMEA este programată cu aproximație în aprilie 2022.

Frumusețe funcțională

Un design care combină caracteristicile stilistice Alfa Romeo, reinterpretate în numele modernității și funcționalității, cu caracteristicile designului italian.

JANTE TELEDIAL

Designul jantelor din aliaj de 20 inchi “Teledial” reinterpretează tema telefoanelor cu disc pe mașinile iconice din anii 1960, precum 33 Stradale.

ȘOFERUL ÎN CENTRU

Proiectat și fabricat pentru a te pune în centrul atenției în orice moment. Materialele și finisajele de prestigiu, împreună cu lumina neașteptată din spate a tabloului de bord, creează o stare de spirit Alfa Romeo imediată. Tonale aduce secretele ospitalității italiene în segmentul C-SUV premium.

Interiorul

Mediul sportiv și de înaltă tehnologie este conceput pentru a fi concentrat și orientat către șofer. Panoul de bord “telescopic”, numit “Cannocchiale” are un ecran complet digital de 12,3″ și unul tactil de 10,25 ” pentru o experiență de condus captivantă, fără distrageri, în care pasiunea și siguranța coexistă.

CLUSTER «CANNOCCHIALE»

Panoul de bord “telescopic” de la Alfa Romeo: un afișaj complet digitalizat de 12,3″, configurabil cu mai multe opțiuni. Primești alerte de la sistemele de siguranță activă, vezi clar informațiile de încărcare și pui navigația în față și în centru.

Vehiculul nu este încă disponibil. Deschiderea vânzărilor în regiunea EMEA este programată cu aproximație în aprilie 2022.

EXCLUSIV MONDIAL: CERTIFICAT DIGITAL NFT

Tonale este primul vehicul de pe piață care este dotat cu un certificat digital Non-Fungible Token. Pe baza unei tehnologii Blockchain, NFT poate înregistra datele vehiculului pentru a genera o înregistrare unică, secretă și non-falsificabilă a vieții vehiculului. Această înregistrare poate garanta că mașina a fost întreținută corespunzător și poate avea un impact pozitiv asupra valorii reziduale a Tonale în cazul revânzării. De fapt, pe piața auto pre-deținută, certificarea NFT reprezintă o sursă suplimentară de credibilitate pe care să se bazeze proprietarii sau dealerii.

TE SIMȚI ACASĂ CU AMAZON ALEXA

Noul Alfa Romeo Tonale echipează funcțiile încorporate ale asistentului vocal Amazon Alexa, pentru a te simți ca și cum nu ai părăsit niciodată casa.

Poți să-l utilizați direct din habitaclu, fără a pierde concentrarea pe drum, pentru a adăuga elemente la lista de cumpărături, pentru a cere sugestii cu privire la punctele de interes din apropiere, sau pentru a controla sistemele domestice, pentru a gestiona lumini, încălzire și toate celelalte aparate conectate.

CONDUS AUTONOM DE NIVEL 2

Alfa Romeo Tonale a atins nivelul 2 de condus autonom printr-o cameră montată frontal, pentru a monitoriza împrejurimile vehiculului, lateral și longitudinal, în combinație cu trei sisteme de siguranță: Intelligent Adaptive Cruise Control (IACC), Lane Centering (LC) și Traffic Jam Assist (TJA). Aceste trei sisteme funcționează pentru a menține cea mai sigură poziție pe drum, cu o intervenție minimă a șoferului.

În contact cu viitorul

Experimentează un sistem de infotainment de ultimă oră cu afișajul tactil de 10,25 ” cu wireless mirroring, datorită Apple CarPlay și Android Auto™. Complet cu widget-uri și servicii Alfa Connect™ și servicii de voce Alexa pentru o asistență intuitivă.

TONALE SPECIAL EDITION

Dotari standard:

 • Cutie automata cu dublu ambreiaj cu 7 rapoarte
 • Jante din aliaj de 20” Graphite Grey
 • Grila V cu insertii de culoare neagra
 • Rame geamuri Gloss Black
 • Faruri Full LED Matrix adaptive
 • Geamuri fumurii
 • Etriere Brembo de culoare rosie
 • Scaune si plansa de bord imbracate in Alcantara
 • Pedale Sport din aluminiu
 • Padele din aluminiu pe volan pentru schimbarea vitezelor
 • Sistem multimedia si navigatie cu touchscreen de 10.25” Alfa Connect
 • Wireless Apple Carplay/Android Auto
 • Incarcator wireless pentru telefon
 • Hayon cu actionare hands free
 • Senzori de parcare fata si spate
 • Camera video posterioara pentru parcare cu ghidaj dinamic