INSPIRATIA

Designul aduce un omagiu istoriei si aminteste de stilul inconfundabil al superbei 33 Stradale. Frumusete esentiala in slujba mecanicii extreme. Construita in Modena, Alfa Romeo 4C combina doua tipuri de excelenta – ingineria Alfa si maiestria Maserati. Performanta nu a fost niciodata atat de seducatoare.

GRATIE AERODINAMICA

Fiecare trasatura a aspectului ravisant al Alfa Romeo 4C –  proportiile suple, designul muscular si prizele de aer – are o functie aerodinamică speciala, care creeaza o forta de apasare ce creste stabilitatea la viteze superioare.

DIMENSIUNI

MASA PROPRIE 940     RAPORT MASA/PUTERE < 4kg/hp

LUNGIME 3989 mm      LATIME 1864 mm     INALTIME 1183 mm

AMPATAMENT 2380 mm

PROPULSOR

1750 cc turbo, cu injectie directa

AZELAJ X CURSA 3.27 x 3.17 (83 x 80.5)

RAPORT DE COMPRESIE 9.25:1

PUTERE (SAE NET) 240 CP (177 kW) @ 6,000 rpm

CUPLU MAXIM 350 nm, 80% disponibil la 1,700 rpm

TRANSMISIE ALFA TCT cu dublu ambreiaj

0-100 KM/H 4,5 sec     VITEZA MAXIMA 257 km/h

FRANE

DISCURI VENTILATE  Brembo    fata 305x28mm     spate 292x22mm

ROTI

7 jx17 h fata; 8jx18 h2 spate
Pirelli Pzero 205/45-17 fata; 235/40-18 spate
205/40-18 fata; 235/35-19 spate (optional)

ARHITECTURA

Tractiune spate, motor amplasat central

SUSPENSIE brat dublu fata, MacPherson spate

MATERIALE

SASIU monococa din fibra de carbon (73 kg)

CAROSERIE material compozite cu densitate scazuta si rezistenta sporita (SMC)

FUNCTII

Selector D.N.A. cu modul Race si Launch Control

TRANSMISIE ALFA TCT CU DUBLU…

Reactiile fulgeratoare sunt cheia performantei. De aceea, transmisia Alfa TCT cu dublu ambreiaj foloseste o functie inovativa Launch Control, pentru a optimiza raspunsul masinii si a exploata potentialul de accelerare al masinii.

Alfa Romeo 4C ofera o varietate de optiuni de personalizare, atat de natura estetica, cat si pentru a pune in evidenta caracterul sportiv al masinii, in functie de cerintele fiecarui client. Sase culori de exterior sunt disponibile pentru Alfa Romeo 4C – trei culori pastel (Black, White si Alfa Red), o culoare metalizata (Basalto Grey) si doua nuante tristrat (Madreperla White si Competizione Red).
Jantele sunt oferite in diverse modele si marimi, dar pot fi colorate in nuante metalizate pentru un look mai sportiv. Exista si patru variante de culoare pentru etrierele noii Alfa Romeo 4C: gri (standard), rosu, galben si negru.
In ceea ce priveste interiorul, scaunele Sabelt cu ranforsare din fibra de carbon, apogeul scaunelor sport disponibile pe piata, ofera patru variante de tapiterie: pe langa varianta neagra cu material textil si cusaturi rosii, puteti opta pentru piele de culoare neagra sau rosie, sau o combinatie de piele si microfibra cu cusaturi rosii. Mai mult, culoarea dominanta de interior – negru in standard – poate fi modificata cu o varianta bi-tonala in rosu, pentru un aspect sportiv si exclusivist.
Carcasele farurilor din fibra de carbon si scoica care adaposteste instrumentele de bord din acelasi material ofera atat caracter functional, cat si un plus de stil, vizibil de la exterior.
Evacuarile finale duble Racing, pachetul Racing Set-Up si anvelopele AR Racing se numara printre dotarile optionale care ofera si mai multa sportivitate noi Alfa Romeo 4C. Mai mult, clientii pot alege dintre accesorii optionale exclusive, precum prelata rosie personalizata si genti de voiaj Alfa Romeo 4C.

FIBRA DE CARBON: SARBATOAREA SPORTIVITATII

Acest element natural este in acelasi timp si cel mai avansat material folosit de industria auto. Sasiul Alfa Romeo 4C – cu masa de doar 65 de kilograme pentru versiunea Coupe si 73 kilograme pentru versiunea Spider – este format dintr-un singur cadrul, asemenea unui supercar, in care spatiile pentru soferul si pasager au fost decupate cu echipamente speciale.

ALUMINIU: AGILITATEA IN ELEMENTUL SAU

Tehnologia in serviciul performantei. Prin combinarea soliditatii cu masa redusa, aluminiul este un paradox. Tocmai de aceea, arborele cotit este realizat din aluminiu.

EXTERIOR CONSTRUIT DIN MATERIALE COMPOZITE…

Beneficiile acestui tip de material includ o masa redusa (20% mai usor decat otelul) si rezistenta la coroziune. Stabilitatea dimensionala este comparabila cu cea a otelului, dar superioara celei oferite de aluminiu.